Page 1 of 1

Headlight power issue

Posted: Wed May 29, 2019 11:26 pm
by Jmp_1978
So I know this has happen to alot of people with the headlight when you trun it on I lose power now I have seen way to fix it but what is the best way to fix this issue

Re: Headlight power issue

Posted: Thu May 30, 2019 5:04 am
by ndmccutcheon
What's worked for me is soldering a 10 ohm resistor in line with the white wire on the headlight cable that connects to the dashboard. It makes the light a bit dimmer of course, but it totally fixes the issue for me. I'm only doing it on ES4 models though, so not sure what resistance you'd use for an ES2. I've heard people having success with a 33 ohm resistor.

Re: Headlight power issue

Posted: Thu May 30, 2019 7:54 pm
by Jmp_1978
I have seen the one were they talk about using a resistor then i seen one were a guy bridge the resistor and nother one replaced the resistor

Re: Headlight power issue

Posted: Wed Oct 02, 2019 10:20 am
by UnderKaos
HEllo , i have this problem with my 2 scooters ES4, first i saw the problem and think , i get one broken, but yesterday i was riding another scooter and was fine , and sondely when i was riding on a street that whas clibing at top speed , the second scooter just came with this problem , seems to me that something was broken when the scooter reachs some temprature when it makes a lot of efford

is this problem recognized ? where can i get more information ?

Re: Headlight power issue

Posted: Wed Oct 02, 2019 6:21 pm
by DB Cooper
Same issue here. I don't think it's temperature or power related, as it happened right away for me this morning.

Re: Headlight power issue

Posted: Mon Oct 07, 2019 1:31 pm
by DB Cooper
Segway emailed me and said to try the latest firmware. Just put a CFW 1.5.1 on, will test tonight.

Re: Headlight power issue

Posted: Wed Oct 09, 2019 4:57 am
by Scooterman
Well what happened?


Segway emailed me and said to try the latest firmware. Just put a CFW 1.5.1 on, will test tonight.

Re: Headlight power issue

Posted: Sat Oct 12, 2019 8:54 pm
by DB Cooper
Well what happened?


Segway emailed me and said to try the latest firmware. Just put a CFW 1.5.1 on, will test tonight.
It didn't help. However, I flashed CFW 1.5.1 with Current-based throttle algorithm, and that seems to improve the situation. I can now go faster, but it does feel like acceleration is hampered with the headlight on, but it doesn't just completely cut out at half speed, it can still climb to pretty high speeds. I didn't test it extensively though. When I told Segway about the issue not being fixed with 1.5.1, they asked me to mail it in, but that's just too much hassle.