ES2 Lite with additional battery - slow uphill

swiss_scooter
Posts: 1
Joined: Thu Nov 07, 2019 9:42 am

ES2 Lite with additional battery - slow uphill

Postby swiss_scooter Thu Nov 07, 2019 11:45 am

Hello!

I'm new here and also new to scooters.

I just bought a "broken" ES2 Lite (20km/h Version here in Switzerland) with an additional battery installed.

Problem
The Scooter works fine on flat terrain but it has not enough "pump" to go uphill. A few meters uphill and it goes to a halt.

What do I know
  • The problem was present after around 100km, it now has 240km total.
  • Previous Owner bought an 350w replacement motor from amazon and installed it. This did not solve the problem.
  • Everything else works as expected, e brake as well.
  • It is NOT the "brake always engaged when LED on" problem that I have seen a lot here, it happens with and without the lamp on.
  • Previous Owner stated that he noticed the battery draining faster than before. Could not confirm that as I just bought it and only done a few minutes of riding. I am charging right now.
  • Previous Owner also tried out custom firmware to help solve the problem, but he said it made it even worse! so he flashed an original firmware in the end. Current Firmware is V0.1.5.1, seems to be up to date.
As I have googled a lot now to figure this out I would think it's an issue with the control board, but the error seems to be different than what others state. Hmm...

I attached some pictures of everything I have right now.

Also, there seems to be something missing underneath, right? What to do about that?

Please point me in the right direction. Thanks in advance!

Cheers
Attachments
IMG_20191107_122820.jpg
scooter ES2 Lite + battery
IMG_20191107_122820.jpg (469.19 KiB) Viewed 41 times
IMG_20191107_122803.jpg
original 250w motor and replacement wheel
IMG_20191107_122803.jpg (891.39 KiB) Viewed 42 times
IMG_20191107_124301.jpg
missing something?!
IMG_20191107_124301.jpg (431.83 KiB) Viewed 43 times
Deaofly
Posts: 13
Joined: Wed Aug 14, 2019 1:27 pm

Re: ES2 Lite with additional battery - slow uphill

Postby Deaofly Thu Nov 14, 2019 2:25 am

Bad control board, usually due to a blown fuse on the control board. My 1st ES4 would go slow up the hill after 400 miles and Segway replaced the control and hub motor.

Return to “Ninebot ES”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests